Skip to main content
Etusivu » Kiinteistöjen kehittäminen » Palovaroittimen sensoriteknologia auttaa kiinteistön olosuhteiden monitoroinnissa
Sponsoroitu

Pasi Nurmela

toimitusjohtaja, Seniortek Oy

Palovaroitin ei ole enää vain palovaroitin. Yhä useammin se sisältää älykästä sensoriteknologiaa, jota voi hyödyntää myös muuhun kuin savun haisteluun.

– Seniortekin palovaroitin reagoi savuun ja äkilliseen lämpötilan nousuun optisella sensorilla. Saman sensorin avulla voi tarkistaa etänä eri huoneiden lämpötilat ja siksi palovaroittimia voi käyttää osana kiinteistön energiansäästösuunnitelmia, toimitusjohtaja Pasi Nurmela kertoo.

Kiinteistön tarpeista riippuen, palovaroittimen keskusyksikön avulla voi ottaa käyttöön myös kosteusvahdin ja ilmanlaadun sensorin, liikehälyttimellä varustetun murtohälyttimen, ovivahdin ja kutsupainikkeen.

– Langattomien palovaroittimien asentaminen on helppoa kaikkiin rakennuksiin ja integroimme ne täysin saumattomasti kiinteistössä käytettäviin valvontaohjelmistoihin.

Kosteusilmaisimet ennaltaehkäisevät kosteusvaurioiden syntymistä.

– Pienissä ja huomaamattomissa vuodoissa anturit ovat tarkkuutensa ansiosta todella tarpeellisia. Yhdessäkin asunnossa tapahtuva kosteusvaurio maksaa kymmenkertaisesti järjestelmän hinnan.

Yhdessäkin asunnossa tapahtuva kosteusvaurio maksaa kymmenkertaisesti järjestelmän hinnan.


Palovaroittimen erilaiset hälytykset voi ohjata haluamilleen tahoille

Palovaroittimet voi ohjelmoida hälyttämään esimerkiksi kiinteistömanagerin mobiililaitteisiin ja kiinteistöhuollolle. Lisäksi ne voi ketjuttaa niin, että jos yhdessä toimitilassa pärähtää hälytys, muutkin hälyttimet alkavat soida. Näin isotkin kiinteistöt saa evakuoitua nopeasti.

– Ovivahdista on hyötyä esimerkiksi vartijoille. He saavat heti hälytyksen kännykkään tai valvomoon, jos kielletyissä tiloissa on liikettä tai jos vaikka jokin ovi pönkätään auki. Palovaroittimen kutsupainike taas tuo turvaa yksin työskenteleville ja niille, joiden työtiloissa ei ole vartijoita.

Jos palovaroitin on siirretty pois paikaltaan tai se on rikki, palovaroitin ilmoittaa siitä automaattisesti Seniortekin valvontakeskukseen. Tämä on tärkeä ominaisuus, kun kiinteistössä varaudutaan mahdollisen ilkivallan aiheuttamiin vaaratilanteisiin.

– Se myös keventää kiinteistöhuollon työtaakkaa, koska palovaroittimien toimintakykyyn voi aina luottaa ja tieto rikkoutuneista tulee heti. Jos huolto niin haluaa, voimme antaa heille muutaman palovaroittimen varastoon valmiiksi, mutta eipä näitä ole tarvinnut vaihdella.

Seniortek kantaa vastuun palovaroittimien toiminnasta ja kaikki hälytykset kirjautuvat automaattisesti logiin. Sieltä kiinteistömanageri voi tarkastaa ne milloin vain.

– Annamme kaikista meidän hälytyslaitteista perusteellisen käyttöopastuksen ja voimme hoitaa myös huollon ja ylläpidon, johon sisältyvät määräaikaistarkastukset. Osta omaksi tai liisaa, meille sopii kumpi vain, Nurmela hymyilee.

Kiinnostuitko turvallisesta ja
ulkoistettavasta palovaroitinjärjestelmästä?

Next article