Skip to main content
Etusivu » Infrastruktuuri » Lisää energiatehokkuutta? – Ota lämpöpumppu osaksi hybridijärjestelmääsi
Sponsoroitu

Pertti Ojalehto

myyntipäällikkö, Scanoffice Oy

Oikeinmitoitetut lämpöpumppujen ja kaukolämmön hybridijärjestelmät parantavat kiinteistöjen energiatehokkuutta merkittävästi.

– Alueiden välillä on tietenkin eroja, lämpöpumppu kuluttaa sähköä ja kylmimmillä keleillä ilma-vesilämpöpumppu tarvitsee tuekseen lisätehoa esimerkiksi kaukolämmöstä. Ostoenergian kokonaismäärä kuitenkin pienenee lämpöpumppuratkaisujen avulla merkittävästi, sanoo kiinteistölämmitysjärjestelmien myyntipäällikkö Pertti Ojalehto Scanofficelta.

Huomioi kokonaisuus, kun vertailet hybridiratkaisuja

OAMK:n talotekniikan lehtori Niko Peltokangas ohjasi Ojalehden opinnäytetyötä, jossa tämä peilasi eri toteutustapoja ja ratkaisumalleja kaukolämpöjärjestelmien nykyisiin ohjeistuksiin ja vaatimuksiin.

– Pertti testasi meidän uudessa hybridilabrassa eri toteutustapoja ja ratkaisumalleja. Labra on hyvä esimerkki siitä, miten paljon OAMK panostaa talotekniikan syventävän opetuksen puitteisiin. Labrassa pääsee testaamaan muun muassa bioöljykattilaa, vedenjäähdytintä, tekojäärataa ja hiilidioksidilämpöpumppua, Peltokangas esittelee.

Opinnäytetyössä selvisi, että ilma-vesilämpöpumppu on varteenotettava vaihtoehto kaukolämmöllä lämpiäville kiinteistöille.

– Rakennuksia tulisi kuitenkin aina tarkastella yksilöinä ja vertailla eri ratkaisuvaihtoehtoja niin, että huomioi sekä kiinteistön tarpeet että lämmönlähteen vaatimukset, Peltokangas muistuttaa.

– Myös talotekniikan ja kiinteistöautomaation eri osa-alueet ja niiden yhteensopivuus tulee huomioida. Näin saadaan selville reunaehdot eli mittasuhteet ja toiminnallisuudet, jotka osoittavat hybridijärjestelmän toteutettavuuden ja kannattavuuden, Ojalehto kertoo.

Etsitkö luotettavaa laitetoimittajaa?

Scanoffice toimii lämpöpumppujen ja puhtaan energian tuotteiden maahantuojana. Scanoffice on kotimainen perheyritys, joka on jo 40 vuoden ajan toiminut laaja-alaisesti energiaratkaisujen parissa.

– Kauttamme löytää asiantuntevat ja koulutetut asennusliikkeet erilaisiin toteutuksiin. Tuemme maahantuojana suunnittelijoita, asennusliikkeitä ja projektien eri osapuolia onnistuneiden energiansäästöhankkeiden toteuttamisessa, Ojalehto hymyilee.

Tutustu Scanofficen tuotteisiin ja löydä lähin jälleenmyyjäsi!

Tee virtuaalikierros OAMK:n
hybridilabrassa!

Next article