Skip to main content
Etusivu » Kiinteistöjen kehittäminen » Geoterminen teknologia parantaa energiatehokkuutta
Sponsoroitu

Stefan Storval

toimitusjohtaja, KS Geoenergi Oy Ab

Ympäristöystävälliset lämmitysjärjestelmät vähentävät energiakustannuksia ja päästöjä tehden niistä ihanteellisen valinnan kestävään kiinteistönhallintaan.

Geoterminen teknologia tarjoaa innovatiivisen ja ympäristöystävällisen tavan hyödyntää maapallon sisäistä lämpöä energian tuotannossa, rakennusten lämmityksessä ja teollisuusprosesseissa. Geotermisen energian etuna on sen uusiutuvuus, mikä tekee siitä kestävämmän vaihtoehdon verrattuna perinteisiin energialähteisiin.

– Tehokkaimmissa geotermisen teknologian järjestelmissä ylimääräinen energia varastoidaan energian varastointijärjestelmään, jolloin sitä voidaan käyttää myöhemmin, KS Geoenergin Stefan Storvall sanoo.

Modernit järjestelmät hyödyntävät etävalvontaa ja tekoälyä energiankäytön optimointiin sekä järjestelmän tehokkuuden varmistamiseen.

Constech AB – yhden luukun lämpöratkaisut

Constechinin järjestelmät keskittyvät kiinteistöjen potentiaalin maksimointiin geotermisen energian tuotannossa. Storvall kertoo, että lämmityksen ohella myös hukkaenergia otetaan talteen ja hyödynnetään tehokkaasti.

– Lämmitysjärjestelmämme voidaan optimoida säätämään huonelämpötilaa ja sähkönkulutusta, mikä säästää energiaa korkeiden hintojen aikana ja hyödyntää sitä edullisempina aikoina.

Energiajärjestelmän liittäminen kiinteistön akkujärjestelmiin ja aurinkopaneeleihin parantaa energian varastointia ja hyödyntämistä.

– Räätälöidyt hybridiratkaisut mahdollistavat olemassa olevien järjestelmien optimoinnin tai uusien järjestelmien käytön rinnakkain niiden kanssa, Storvall kuvailee.

Constech ja KS Geoenergi ottavat Storvallin mukaan hankkeista kokonaisvastuun, mikä yksinkertaistaa kiinteistön hallinnoijien tehtäviä.

– Asiakkaan ei tarvitse olla yhteydessä useisiin toimijoihin, sillä me hoidamme kaiken yhdellä kontaktilla. Tämä vähentää vaivannäköä ja sujuvoittaa prosessia merkittävästi.

KS Geoenergi on osa kokonaisratkaisuja toimittavaa Constech AB -konsernia, joka toimittaa kokonaisratkaisuja. Pohjoismainen Constech AB toimii Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. KS Geoenergin referenssilistalta löytyy huomattavia projekteja, kuten energiajärjestelmä Espoon lippulaivakauppakeskukseen ja merkittävän logistiikkakeskuksen energiakenttä. Constechin suurin projekti tällä hetkellä on Göteborgin sairaalan kokonaisenergiaratkaisu.

Maalämpö on varma, halpa, huoleton, turvallinen ja ympäristöystävällinen lämmitysratkaisu

Next article