Skip to main content
Etusivu » Rakennuttaminen » Ullakkorakentaminen hyödyttää taloyhtiötä monin tavoin
Sponsoroitu

Forssan Osarakennuksen avulla taloyhtiöt voivat toteuttaa ullakkorakentaminen ilman merkittäviä taloudellisia panostuksia omasta pussistaan.

Ullakkorakentaminen tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden nostaa rakennusten käyttöarvoa ja muokata vanhoja tiloja nykyaikaisiksi, energiatehokkaiksi ja viihtyisiksi. Menetelmä ei ainoastaan mahdollista lisätilan luomista vaan myös parantaa kiinteistön toiminnallisuutta ja visuaalista ilmettä. Forssan osarakennuksen toimitusjohtaja Raine Hakala kertoo, että ullakkotilat voidaan ottaa hyötykäyttöön alueellisen poikkeusluvan avulla.

– Kunnan rakennusviranomaiset voivat myöntää luvan muuttaa käyttämättömän ullakkotilan asuinkäyttöön, vaikka kaava ei sitä suoraan sallisi.

Tämä mahdollistaa ullakkotilojen hyödyntämisen esimerkiksi uusien asuntojen rakentamiseen taloyhtiön rakennusoikeutta laajentamalla. Forssan Osarakennus toteuttaa nämä projektit kokonaisvaltaisesti, suunnitellen ja rakentaen moderneja asuntoja.

– Prosessissa otamme huomioon ullakon potentiaalin, mahdolliset rakennus- ja lisärakennusoikeudet sekä taloyhtiön tarpeet, Hakala kuvailee.

Taloyhtiön ei itse tarvitse investoida

Hakala korostaa, että mitä aikaisemmin yhteistyö taloyhtiön kanssa aloitetaan, sitä paremmat ja kustannustehokkaammat ratkaisut on mahdollista löytää myös taloyhtiön näkökulmasta. 

– Kun rakennuslupa- ja suunnitteluprosessit hoidetaan meidän kauttamme, pohjaratkaisut optimoidaan, mikä minimoi muutoskulut ja tekee prosessista taloyhtiölle kustannustehokkaan ja vaivattoman.

Taloyhtiön ei itse tarvitse investoida ullakkorakentamiseen, sillä Forssan Osarakennus tarjoaa hankkeita usein niin sanotusti avaimet käteen -periaatteella. 

– Taloyhtiö myy ullakkotilat yhtiön käyttöön, jolloin saadut tulot voidaan käyttää vaikkapa taloyhtiön omien korjaushankkeiden rahoittamiseen, Hakala sanoo.

 Ullakkorakentamisen hyödyt ovat Hakalan mukaan merkittävät. Taloyhtiö voi saada uusia asukkaita ja lisää kassavirtaa, ja asuntojen arvo nousee. Samalla paranevat energiatehokkuus ja asukasviihtyvyys.

– Ullakon myyntitulot voivat myös pienentää asukkaiden vastikkeita. Lisäksi ullakkorakentamisen yhteydessä taloyhtiö saa uuden vesikaton rakenteineen, mikä on merkittävä asia. Kaikin puolin win-win siis.

Kiinnostuitko ullakkorakentamisen mahdollisuuksista?

Next article