Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Energiaremontti peruskorjauksen yhteydessä toi taloyhtiölle merkittäviä säästöjä 
Sponsoroitu

Helsinkiläisen taloyhtiön osakkaat panostivat kerralla kunnolla tehtyyn remonttiin, joka vähentää asumiskuluja energiatehokkuuden avulla ja nostaa kiinteistön arvoa.

Vuosaaressa sijaitsevassa, 1960-luvulla rakennetussa, taloyhtiössä kohdattiin muutama vuosi sitten haasteita: lykätyistä remonteista oli kertynyt valtavasti korjausvelkaa. Tekemättä olivat muun muassa julkisivu- ja ikkunaremontti, vesikaton uusiminen ja yläpohjan eristäminen sekä salaojien uusiminen. 

Mittavan remonttitarpeen kynnyksellä hallitus kääri hihat ja ryhtyi selvittämään rahoitusvaihtoehtoja.

– Energiaremontti oli lopulta helppo perustella osakkaille kustannussäästöillä. Hoitokulut alenisivat samalla, kun rahoitusvastike väistämättä nousisi, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Risto Lähteenmäki kertoo. 

Iso harppaus eteenpäin 

Energiaremontissa taloyhtiö siirtyi kaukolämmöstä maalämpöön ja katoille asennettiin aurinkopaneelit. Lisäksi taloihin tehtiin esimerkiksi lisälämmöneristys ja lämpörappaus, uusittiin ikkunat sekä optimoitiin vedenkulutusta. 

Julkisivua varten otettiin rahoitusvastikkeella katettava pääomalaina ja energiaremonttia varten hoitolaina, joka maksetaan säästöillä. Niitä syntyy päälämmitysjärjestelmän muutoksista, vähentyneestä vedenkulutuksesta ja aurinkosähkön tuotoista.

– Koroista huolimatta energiaremontilla saavutetut säästöt ovat olleet merkittäviä. Tulevaisuudelta odotamme, että taloudellinen tilanteemme tasapainottuu ja vastikkeet alenevat, Lähteenmäki pohtii.

Taloyhtiöiden energianeuvonnan energia-asiantuntija Eetu Karlstedt muistuttaa, että energiaremontti vaatii aikaa ja sitoutumista, mutta apua on saatavilla.

– Kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla, vaan pienetkin yksittäiset uudistukset voivat tuoda isoja säästöjä. Me asiantuntijat autamme kartoittamaan vaihtoehtoja, Karlstedt toteaa.

Kiinnostaako korjausvelan rahoittaminen energiatehokkuudella?

Taloyhtiöiden maksuton ja puolueeton energianeuvonta auttaa

Next article