Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Toimiiko taloyhtiön lämmitysprosessi oikein, jos kukaan ei valita?
Sponsoroitu

Kerrostaloissa yleinen säätökäyrään perustuva lämmitysjärjestelmä haistelee ulkoilman lämpötilaa, mutta lämmitysverkostoon pumpattu energia ei vapaudu pattereista lämpönä heti vaan vasta 12 tunnin kuluttua. Järjestelmä on siis koko ajan myöhässä.

– Säätökäyrään perustuvan lämmitysjärjestelmän suuri heikkous on hitaus, mikä nostaa energiankulutusta ja heikentää asuinolosuhteita, Tunesmart-taloteknologiapalvelun myyntijohtaja Olli-Pekka Inget sanoo.

Lämmitysjärjestelmä voi myös toimia puutteellisesti. Termostaatit voivat olla rikki tai jumissa, termostaattien edessä voi olla huonekaluja, säätökäyrä voi olla väärä tai patteriverkosto ei ole tasapainossa.

– Jotta taloyhtiön hallitus voi tehdä oikeita päätöksiä, on ensin selvitettävä asuntojen, rappujen ja yleisten tilojen sisälämpötilat ja miten ne muuttuvat eri olosuhteissa.

Säästä lämmitysenergiaa jopa 20% datan ja älykkään lämmityksen säädön avulla

Tunesmartin tiimi asentaa jokaiseen asuntoon lämpötila-anturin niin, ettei mittaustulokseen vaikuta auringonpaiste, ikkunat, huonekalut tai elektroniikan lämpö. Näin taloyhtiö saa sisälämpötiloista keskenään vertailukelpoista dataa.

Jos jossain asunnossa on huomattavasti kylmempää tai kuumempaa, on tärkeää selvittää sen syy. Tekoäly piirtää datan perusteella rakennuksesta 3D-lämpötilakartan, josta ongelmapaikat näkee helposti.

Tekoäly oppii myös talon lämmönvarauskapasiteetin ja miten talo reagoi säätilan nopeisiin muutoksiin.

– Tunesmartin taloteknologiapalvelu ennakoi talon lämmitystarpeet tarkasti ja ryhtyy alun oppimisjakson jälkeen ohjaamaan lämmitysjärjestelmää. Isoin säästö tulee lämmityshukan minimoinnista.

Tunesmartin taloteknologiapalvelussa taloyhtiöhallitus päättää tavoitesisälämpötilan ja sen jälkeen Tunesmart ohjaa lämmitystä sen mukaan niin huoneistoissa, porraskäytävissä kuin muissakin yleisissä tiloissa.

– Jokainen celcius nostaa lämmityslaskua viisi prosenttia ja energiatehokkuus on aina kannattavaa. Tunesmartin avulla saa lämmityksestä löysät pois ja taloyhtiön kassan parempaan kuntoon samalla asuinolosuhteita parantaen, Inget summaa.

Lämmityksen ohella Tunesmart-palveluun voidaan liittää vedenkulutuksen mittaukset ja itsetestaavat palovaroittimet.

Tiedätkö jo taloyhtiösi säästöpotentiaalin?
Arvioimme sen veloituksetta eikä se sido jatkotoimiin

Soita Olli-Pekalle 0400 521 989 tai lue lisää verkkosivuiltamme!

Next article