Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Energiatehokkuutta etsimässä? – Palovaroittimen sensoriteknologialla voi monitoroida asuntoja 
Sponsoroitu

Pasi Nurmela

toimitusjohtaja, Seniortek Oy

Palovaroitin ei ole enää vain palovaroitin. Yhä useammin se sisältää älykästä sensoriteknologiaa, jota voi hyödyntää myös muuhun kuin savun haisteluun.

– Seniortekin palovaroitin reagoi savuun ja äkilliseen lämpötilan nousuun optisella sensorilla. Saman sensorin avulla voi tarkistaa etänä eri huoneiden lämpötilat ja siksi palovaroittimia voi käyttää osana taloyhtiön energiansäästösuunnitelmia, toimitusjohtaja Pasi Nurmela kertoo. 

Palovaroittimen keskusyksikön avulla taloyhtiö voi ottaa käyttöön myös kosteusvahdin ja ilmanlaadun sensorin, ovivahdin ja kutsupainikkeen. Lisäksi porraskäytävän ulko-ovia voi monitoroida liikehälyttimellä varustettujen murtohälyttimien avulla. 

– Langattomien palovaroittimien asentaminen onnistuu helposti kaikkiin taloyhtiöihin ja kunnioitamme aina asukkaan kotia asennustöitä tehdessä. Voimme myös integroida palovaroittimet täysin saumattomasti rakennuksessa käytettäviin valvontaohjelmistoihin. 

Kosteusilmaisimet ennaltaehkäisevät kosteusvaurioiden syntymistä ja laajenemista. 

– Pienissä ja huomaamattomissa vuodoissa anturit ovat tarkkuutensa ansiosta todella tarpeellisia. Jo yhdessä asunnossa tapahtuva kosteusvaurio maksaa helposti kymmenen kertaa järjestelmän hinnan. 

Palovaroittimien erilaiset hälytykset voi ohjata haluamilleen tahoille 

Palovaroittimet voi ohjelmoida hälyttämään esimerkiksi isännöitsijän ja kiinteistöhuollon mobiililaitteisiin. Lisäksi ne voi ketjuttaa niin, että jos yhdessä asunnossa pärähtää hälytys, muutkin hälyttimet alkavat soida. Näin isotkin kerrostalokompleksit saa evakuoitua nopeasti. 

– Ovivahdista on hyötyä esimerkiksi vartijoille ja huoltoyhtiölle. He saavat heti hälytyksen kännykkään tai valvomoon, jos vaikka väestösuojan, pyöräkellarin, saunaosaston tai kerhotilan ovi pönkätään auki. Palovaroittimen kutsupainike taas tuo turvaa yksin asuville ja ikääntyneille. 

Jos palovaroitin on siirretty pois paikaltaan tai se on rikki, palovaroitin ilmoittaa siitä automaattisesti Seniortekin valvontakeskukseen. Tämä on tärkeä ominaisuus, kun koska taloyhtiö on lakimuutoksen myötä vastuussa asuntojen palovaroittimien toimintakunnosta.  

Porraskäytävissä ja muissa taloyhtiön yleisissä tiloissa palovaroittimen siirtäminen voi kieliä ilkivallasta tai sen suunnittelemisesta. 

– Kun palovaroitin ilmoittaa itse vioista ja siirroista, taloyhtiön hallitus tietää, että se voi luottaa palovaroittimien toimintakykyyn. Toisaalta kiinteistöhuollon työtaakka kevenee, kun palovaroittimia ei tarvitse käydä tarkistelemassa erikseen. Ja jos huolto niin haluaa, voimme antaa heille muutaman palovaroittimen varastoon valmiiksi, mutta eipä näitä ole tarvinnut vaihdella. 

Seniortek vastaa palovaroittimien toiminnasta ja kaikki hälytykset kirjautuvat automaattisesti logiin. Sieltä isännöitsijä ja hallituksen puheenjohtaja voivat tarkastaa ne milloin vain.  

– Annamme kaikista meidän hälytyslaitteista perusteellisen käyttöopastuksen ja voimme hoitaa myös huollon ja ylläpidon, johon sisältyvät määräaikaistarkastukset. Osta omaksi tai liisaa, meille sopii kumpi vain, Nurmela hymyilee. 

Etsitkö taloyhtiöllesi luotettavia palovaroittimia ja monipuolista mittausteknologiaa? Seniortekiltä saat molemmat.

Haluatko parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta?

Soita Pasille 044 5400 451 tai lue lisää palveluistamme verkkosivuilta.

Next article