Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Näin valitset luotettavan urakoitsijan taloyhtiön remonttiin
Sponsoroitu

Remontit ovat taloyhtiölle merkittäviä investointeja. Niiden onnistuminen riippuu suuresti valituista urakoitsijoista. Pelkät tilaajavastuutiedot, joita on perinteisesti käytetty kumppanien luotettavuuden varmistamisessa, eivät kuitenkaan enää riitä. Hallituksen ja isännöitsijän on tarkastettava urakoitsijoiden tiedot huomattavasti syvällisemmin, jotta mahdolliset riskit voidaan tunnistaa ja välttää.

Urakoitsijan luotettavuuden varmistaminen edellyttää perusteellista taustatarkistusta, joka sisältää sekä pakotetiedot että taloudelliset tiedot kuten luottoluokitukset ja maksuhäiriöt. Reaaliaikainen tieto on avainasemassa, jotta voidaan seurata mahdollisia muutoksia urakoitsijan tilanteessa projektin aikana.

– Urakoitsijan taloudellinen tilanne on kriittinen tekijä, sillä konkurssin uhka voi keskeyttää remontit ja aiheuttaa suuria lisäkustannuksia taloyhtiölle. Lisäksi urakoitsijan vastuuhenkilöiden yhteydet muihin yrityksiin voivat paljastaa kytköksiä ongelmallisiin toimijoihin, joilla on maksuhäiriöitä tai konkurssihistoriaa. Nämä tiedot selvittämällä urakoitsijan luotettavuutta voidaan arvioida kokonaisvaltaisemmin, toteaa Vastuu Groupin kaupallinen johtaja Aleksi Hellman.

Turvaa taloyhtiön remontit vastuullisilla valinnoilla

Kun urakoitsijaehdokkaiden tiedot kerätään ja analysoidaan manuaalisesti, prosessi voi olla hidas ja altis virheille. Ajantasainen ja keskitetty tietojen hallinta ei ainoastaan paranna tietoturvaa, vaan myös nopeuttaa päätöksentekoa. Tämä on erityisen tärkeää taloyhtiöissä, joissa remonttien aikataulut voivat olla tiukkoja ja resurssit rajallisia.

– Luotettava Kumppani® 2.0 tarjoaa reaaliaikaisen ja kattavan näkymän urakoitsijan taustaan, jolloin taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä säästävät aikaa ja rahaa sekä varmistuvat, että remontit etenevät suunnitellusti ja luotettavasti. Tämä ei ainoastaan paranna hankkeen kustannustehokkuutta, vaan myös suojaa taloyhtiötä mahdollisilta riskeiltä ja taloudellisilta tappioilta, sanoo Vastuu Groupin markkinointijohtaja Netta Paavoseppä.

– Monet taloyhtiöt, isännöitsijät ja hankintapäätöksiä tekevät tahot etsivät ensisijaisesti yhteistyökumppaneita, jotka ovat mukana Luotettava Kumppani -palvelussa. Urakoitsijalle Luotettava Kumppani® 2.0 -jäsenyys on hyvä keino päästä mukaan taloyhtiöiden kilpailutuksiin. Koska kaikki tarvittavat tiedot löytyvät yhdestä paikasta eikä tilaajavastuutietoja tarvitse erikseen toimittaa useille eri tahoille, tämä säästää huomattavasti aikaa ja vähentää hallinnollista taakkaa. Luotettava Kumppani -palvelun kautta urakoitsija voi helposti ja näkyvästi osoittaa vastuullisuutensa, mikä vahvistaa yrityksen mainetta ja lisää kilpailuetua markkinoilla, Paavoseppä jatkaa.

Luotettava Kumppani® 2.0 -palvelu

• Tuo kustannustehokkuutta.
• Pienentää taloyhtiön riskiä.
• Auttaa rahoituksen hankinnassa, kun urakoitsijan vastuullisuus voidaan varmistaa.

Taloyhtiöt voivat käyttää yritysten vertailuun Vastuu Groupin ilmaista Zeckit-palvelua. Luotettava Kumppani® 2.0 kattaa tilaajavastuutietojen lisäksi myös taloustiedot, pakotetiedot, luottoluokitukset, perintätiedot ja vastuullisuustiedot ja muut tilaajan edellyttämät lisätiedot, kuten sertifikaatit ja pätevyystiedot.

Tutustu uuteen Luotettava Kumppani® 2.0 -palveluun!

Next article