Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Kysy maksuttomasti mitä vain energiatehokkuudesta – me vastaamme
Sponsoroitu

Aleksi Heikkilä 

Taloyhtiöiden energianeuvontatiimin tiimipäällikkö

Helsingin kaupunki

Marikka Sand

energia-asiantuntija

HSY


Energia-asiantuntijat tarjoavat riippumatonta neuvontaa pääkaupunkiseudun taloyhtiöille ja asukkaille energiatehokkuuteen ja energiaremontteihin liittyen. 

Mistä sähköautojen latauspisteiden rakentaminen kannattaa aloittaa? Mitä energiatehokkuustoimenpiteitä taloyhtiömme voisi tehdä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saa vastauksen Helsingin kaupungin energianeuvonnan asiantuntijoilta. Taloyhtiöiden energianeuvontatiimin tiimipäällikkö Aleksi Heikkilä Helsingin kaupungilta kertoo maksuttomasta, helsinkiläisille taloyhtiöille tarkoitetusta palvelusta, jossa neuvontaa saa remontin kaikissa vaiheissa ideasta toteutukseen. 

– Energianeuvonta vastailee kysymyksiin ja kartoittaa kullekin taloyhtiölle sopivia toimenpiteitä. Energia-asiantuntijan saa meiltä vaikka mukaan taloyhtiön hallituksen kokoukseenkin.

Asiantuntijat myös perehdyttävät taloyhtiötä erilaisiin energiaremonttivaihtoehtoihin ja jakavat esimerkkejä toisten taloyhtiöiden onnistumisista.

– Taloyhtiöiden energianeuvontapalvelun tarkoitus on tehdä energiaremontit taloyhtiöille mahdollisimman helpoiksi, Heikkilä kuvailee.

Taloyhtiön kannalta energiatehokkuuden kehittäminen on olennainen osa hyvää kiinteistönpitoa. Energiakustannusten hallinta on Heikkilän mukaan parasta riskienhallintaa ja taloudenpitoa, mitä taloyhtiö voi tehdä. 

– Taloyhtiöiden energiaremontit ovat samalla taloyhtiön merkittävin ilmastoteko. Ilman niitä kaupunkien on vaikea päästä omiin päästötavoitteisiinsa.

Energiaremonteilla vaikutetaan asumiskustannuksiin 

Nyt kiinnostutaan aurinkosähkön käytöstä ja uusiutuviin energianlähteisiin siirtymisestä – muun muassa. HSY:n Ilmastoinfon energianeuvojat antavat neuvontaa taloyhtiöiden lisäksi myös ihan tavallisille pääkaupunkiseudun asukkaille. 

– Kaiken takana on idea edistää ilmastokestävää ja energiatehokasta asumista, HSY:n energia-asiantuntija Marikka Sand aloittaa. 

HSY:n Ilmastoinfo järjestää eri teemaisia kursseja ja asukasiltoja ympäri vuoden. Kärkituote on Sandin mukaan Energiaekspertti-kurssi, jossa taloyhtiön hallituksille avataan oman kiinteistön energiatehokkuuteen liittyviä asioita.

– Kurssilla opitaan perusasiat taloyhtiön energiankulutuksesta ja saadaan arvokkaita vinkkejä siihen, mitä energiansäästötoimenpiteitä omassa taloyhtiössä voidaan edistää. 

Ilmastonmuutos ei ole mikään uusi juttu. Sand sanoo, että ilmastoaiheisille neuvontapalveluille on ollut kysyntää jo pitkään. Olipa asumismuoto mikä tahansa, on paljon ihmisiä, jotka eivät käytännössä tiedä, miten kiinteistöä kannattaisi huoltaa.

– Siksi on arvokasta, että on olemassa puolueeton taho neuvomassa toimia, joilla energiatehokkuutta voidaan lisätä. Tämä on tärkeää paitsi siitä kertyvien säästöjen, myös uusiutuviin energiamuotoihin siirtymisen näkökulmasta. 

Energiaremontti on osa kokonaisuutta, jolla siirrytään fossiilisista energiamuodoista uusiutuviin. Sitä ennen taloyhtiössä tai omakotitalossa kannattaa tehdä – ilman suurempia investointeja – erilaisia energiatehokkuustoimenpiteitä.

– Olemme pitkään eläneet edullisen energian aikaa ja kulutamme helposti edelleen enemmän kuin olisi tarvis. Energiatehokkuustoimenpiteiden jälkeen myös energiaremontti muuttuu kannattavammaksi, kun tehtäviä ratkaisuja ei ylimitoiteta, Sand jatkaa.

Samalla Sand painottaa, että omaan kotiin sopivia keinoja kannattaa rohkeasti lähteä selvittämään asiantuntijoiden kanssa.

– Ihan jokainen meistä pystyy tekemään kiinteistöön jonkin energiajärkevän toimenpiteen, jonka tarkoituksena ei suinkaan ole heikentää elämänlaatua vaan nimenomaan parantaa sitä.

Löydä vastaukset energiakysymyksiin

HSY:n verkkokurssit

Next article