Skip to main content
Etusivu » Korjausrakentaminen » Kouluttautumalla onnistut korjausrakentamisessa
Korjausrakentaminen

Kouluttautumalla onnistut korjausrakentamisessa

Hyvä projektipäällikkö ei pelkästään hoida hallintoa, vaan säästää myös taloyhtiön kustannuksia, Laura Kokko (vas.) ja Katariina Heikkinen toteavat. Kuva: Rakennusteollisuus

Korjausrakentamisen onnistuminen vaatii huolellista suunnittelua ja oikeanlaista osaamista. Ongelmat voidaan välttää, kun tiedetään, mitä tilataan ja hyödynnetään ammattilaisia oikeassa vaiheessa.

Isoissa korjaushankkeissa taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän apuna on usein projektipäällikkö sekä joukko erilaisia kuntotutkijoita, valvojia, suunnittelijoita ja urakoitsijoita. Jotta lopputulos olisi hyvä, on tilaajan ja toteuttajien tiedettävä, mitä tekevät.

− Projektipäällikkö tuo mukanaan kokemusta ja osaamista, mikä auttaa välttämään sudenkuopat jo varhaisessa vaiheessa. Hyvä projektipäällikkö ei pelkästään hoida hallintoa, vaan säästää myös taloyhtiön kustannuksia, Rakennusteollisuuden Koulutuskeskus RATEKOn koulutusasiantuntija Katariina Heikkinen painottaa.

Vaikka projektipäällikön palkkaaminen vaatii aluksi investointeja, hän voi säästää rahaa tunnistamalla riskejä ja ongelmia etukäteen. Tällöin vältetään kalliit korjaukset tai aikataulujen venyminen.

Pätevän projektipäällikön valinnassa avainasemassa ovat hänen koulutuksensa, pätevyytensä ja aiemmat referenssiprojektinsa. Pätevyyksiä voi tarkistaa pätevyysrekisteristä tai sertifikaattihaun avulla.

Perustiedot auttavat toivotun lopputuloksen saavuttamisessa

Vaikka projektipäällikkö voi hoitaa hankkeen käytännön organisoinnin, myös tilaajan on syytä olla perillä perusasioista. RATEKOn koulutusasiantuntija Laura Kokko suosittelee maksuttomia koulutuksia, joita tarjotaan esimerkiksi taloyhtiöiden päättäjille.

− On hyödyllistä ymmärtää, mitä ollaan tilaamassa. Tilaajan ei tarvitse olla alan asiantuntija, mutta perustiedot helpottavat kommunikointia ja varmistavat, että projektipäällikkö osataan valita oikein, Kokko sanoo.

RATEKOn asiantuntijat korostavat myös jatkuvaa oppimista ja uusien ratkaisujen seuraamista.

Henkilösertifiointiin valmentavien koulutusten lisäksi RATEKO tarjoaa maksuttomia täydennyskoulutuksia, kuten KORKI-korjausrakentaminen ja kiertotalous työmaalla sekä kotitalouksien kestävät energiaratkaisut, jotka ovat JOTPAn eli jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittamia koulutuksia.

Next article